Sendra schoenen: handgemaakte schoenen die gezien mogen worden

Sendra schoenen bestaan al ruim 100 jaar. Het Spaanse bedrijf is klein begonnen maar door de kwalitatief uitstekende en fashionable handgemaakte schoenen uitgegroeid tot een begrip in de boots wereld. Zo zijn de Spaanse Sendra cowboylaarzen op dit moment de best verkochte cowboylaarzen ter wereld!

92% handgemaakte schoenen

Sendra schoenen zijn voor 92% handgemaakt. Voor elke schoen wordt het leer door mensenhanden geknipt, vormgegeven en geborduurd. Wist je dat het maken van één paar Sendra schoenen 250 stappen in beslag neemt? Elke laars heeft ook een volgnummer waarmee ze een eigen identiteit krijgen en jouw paar ook echt jóuw unieke paar is!

Goodyear Sewing

Het productiesysteem van het maken van Sendra schoenen heet Goodyear Sewing. Er wordt bij Goodyear Sewing dubbel genaaid; de zool en de binnenzool worden zowel van binnen als van buiten vastgenaaid. Tussen de zool en de binnenzool wordt kurk geplaatst waarna de schoen afgemaakt wordt als de kruk nog niet gedroogd en gehard is. Als je dan je voet voor het eerst in je splinternieuwe Sendra boots steekt zal de kurk de vorm van jouw voet aannemen. Het eindresultaat: een stevige en duurzame schoen die gemaakt is naar jouw voet! Wereldwijd zijn er maar tussen de 20 en 30 bedrijven die gebruik maken van dit fenomeen!

Regelmatig nieuwe collecties

Sendra maakt handgemaakte high quality boots in verschillende soorten en maten voor dames én heren. Ze staan vooral bekend om hun cowboylaarzen maar er zijn ook fantastische enkellaarzen, biker boots en laarzen met een zachtere look in lichte kleuren van suede en nubuckleer. Er zijn schoenen met botte of spitse neus, basic of modern, hoge en lage schacht en neutrale laarzen of schoenen met gespen, kettingen, sterren of borduursels.  Hoewel elke laars en elk ontwerp uniek is, hebben ze allemaal de high quality stoere uitstraling van Sendra schoenen zoals we die gewend zijn.